Berita

Akhirnya! WhatsApp Menyokong Sehingga 1024 Peserta Dalam WhatsApp Groups

WhatsApp bakal meningkatkan had jumlah ahli mesej berkumpulan (group chat) kepada seramai 1,024 berbanding had seramai 512 ahli ketika ini. Dengan perubahan yang kelihatan kecil ini, WhatsApp datang selangkah lebih dekat dengan Telegram, yang membolehkan kumpulan besar beberapa ratus ribu orang.
Via Crossover 99
Menurut laman web WABetaInfo, beberapa pengguna aplikasi WhatsApp versi beta untuk Android dan iOS mendapat akses kepada ciri tersebut bermula minggu ini. Difahamkan, semua pengguna bakal mendapat akses kepada ciri baharu itu dalam masa terdekat.
Sudah tentu, group chat seperti itu tidak berguna jika anda tidak dapat mengurusnya dengan betul, tetapi ada berita baik di bahagian itu juga. WABetaInfo juga mendakwa bahawa WhatsApp sedang mengusahakan alat baharu yang sepatutnya memberi admin lebih banyak cara untuk mengendalikan group chat.
Ini termasuk sistem kelulusan keahlian serta senarai peserta kumpulan yang belum selesai, yang membolehkan pentadbir kumpulan melihat semua orang yang meminta untuk menyertai kumpulan dan meluluskan mereka semua sekali gus.
Via FoneArena.com
Ini hanyalah sebahagian daripada peningkatan yang dibayangkan oleh WhatsApp untuk sembang kumpulan. Komuniti, yang merupakan cara untuk menghubungkan kumpulan berbeza ke dalam satu “komuniti”, telah dilancarkan dalam keluaran terhad pada bulan Ogos.
Difahamkan, semua pengguna bakal mendapat akses kepada ciri baharu itu dalam masa terdekat.