Aplikasi, Telefon

Xiaomi Civi 2 Menampilkan Dwi Kamera Selfie Seperti iPhone14 Pro?

Xiaomi bersedia untuk melancarkan Xiaomi Civi 2 di China pada 27 September. Sebelum itu, syarikat itu menaik taraf ciri telefon pintar dengan gaya hidup generasi seterusnya. Menurut sumber Gizmochina , firma itu mendedahkan reka bentuk hadapan dan belakang telefon bimbit itu.

Mengikut butiran yang dikongsi oleh jenama itu hari ini, Xiaomi Civi 2 akan menampilkan potongan berbentuk pil untuk dua kamera menghadap ke hadapan. Pil ini akan terletak di bahagian tengah atas, sama seperti pada iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max.

Via Gizmochina

Telefon pintar Android mempunyai lubang berbentuk pil untuk kamera pada masa lalu. Tetapi Xiaomi Civi 2 akan menjadi telefon bimbit pertama dengan pil di tengah. Pada telefon sebelumnya, pil itu sama ada di sebelah kiri atas atau sebelah kanan atas.

Selanjutnya, Xiaomi mengatakan bahawa potongan itu akan menempatkan dwi kamera 32MP. Penderia utama akan menampilkan salutan anti-silau ALD, apertur f/2.0 dan sokongan autofokus. Manakala sensor sekunder pula akan dilengkapi dengan lensa ultra lebar.

Via Xioami

Kedua-dua kamera itu akan disertakan dengan lampu suluh quad-LED. Sepasang lampu LED akan diletakkan pada kedua-dua sisi alat dengar. Sepert sebelum ini, telefon dengan ukuran ketebalan 7.23mm dan berat 171.8g. Laporan mengatakan bahawa ia akan dikuasakan oleh Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 SoC, yang masih belum disahkan oleh syarikat itu secara rasmi.

Via Xioami

Tidak seperti Xiaomi Civi dan Xiaomi Civi 1S yang asal, Xiaomi Civi 2 yang akan datang berkemungkinan akan dilancarkan di luar China. Walau bagaimanapun, nama pemasaran sebenar adalah misteri buat masa ini.